Vill du se alla banker? klicka här.

Lendify: Låna pengar & Lån.

 • Betyg: 3 av 5 / Antal Röster: 164
Låna pengar från Lendify

Räkneexempel Lendify:

Låna 125 000 kr, 8 år, ränta 6,91% , effektiv ränta 7,59%, inkl. förmedlingsavgift på 1% och aviavgift på 10 kr. Totalt 165 659 kr, 1 725,61 kr per månad.

Lendify är ett så kallat person-till-person lån (peer-to-peer lån) och är ett lån mellan privatpersoner. Det innebär att Lendify är en mellanhand mellan dig som vill låna ut pengar och till personer som vill låna ut pengar mot en ränta. Det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån från Lendify. Blir du beviljad ett lån av Lendify får du betala en uppläggningsavgift för ditt lån. Lendify bedömmer din kreditvärdighet på en skala på fem klasser.

Lendify har snabbt vuxit på den svenska marknaden då det finns ett stort behov att flexibla lån till personer som vill lösa sina befintliga dyra lån.

Omdömmen samt frågor & svar om Lendify

Vilka är Lendify?

Lendify är ett svenskt företag vars affärsidé är att fungera som en förmedlingsplats åt privatpersoner som behöver låna pengar och sådana som vill investera sina pengar i privatlån. Företaget arbetar inte med banklån.

Vem ger ut lån via Lendify?

Lendify arbetar inte med några mellanhänder i sin utlåningsprocess. Detta förenklar låneprincipen och sänker den totala kostnaden både för långivaren och låntagaren. Lendify är den enda förmedlaren mellan parterna. Bolaget tar en avgift när ett lån blir av, d.v.s. när det lyckats att koppla ihop en investerare och långivare. Lendify offererar välstrukturerat administrativt stöd åt alla sina kunder inklusive upprättning av kontrakt, anteckning av amorteringar osv.

Vad har Lendify för lånevillkor?

Lendify godkänner inte alla lånesökningar som kommer in. Företaget har satt tydliga grundliga lånevillkor som måste uppfyllas för att kunna ta ett lån hos dem. Dessa är som följer:

 • Ingen betalningsanmärkning ska finnas
 • Ingen registrerad skuld hos Kronofogden
 • En bevislig årlig inkomst på minst 180 000 kr/år
 • Kunden ska vara folkbokförd i Sverige
 • Kunden måste ha fyllt 18 år

Tar Lendify en kreditupplysning?

Ja, Lendify tar en kreditupplysning på alla sina kunder. Företaget arbetar med svenska UC – Upplysningscentralen. Kreditupplysningen utgör en viktig del av Lendify kreditbedömning. Vid en befintlig anmärkning kommer du inte att bli godkänd ett lån hos Lendify.

Vem får sitt lån godkänt hos Lendify?

Bolaget grundar sitt beslut om ett lån på uppgifterna som kunderna lämnar in i sin låneansökan online. I vissa fall kan det hända att Lendify begär ytterligare dokumentation om det behövs. Detta görs oftast för att bedöma kundens återbetalningsförmåga.

Kommentera & lämna omdöme

* Måste anges
1000

Kommentarer (7)

Gravatar
New
Bertilsäger...

4 % i uppläggningsavgift är lite mycket tycker man?!

Gravatar
New
Lillansäger...

Jag är då inte övertygad. Även en "liten" förlust är betydlig för en som inte har så mycket till att börja med. Och visserligen kommer jag aldrig att kunna finansiera ett jättelån - men jag har inte fördenskull lust att förlora det lilla jag har pga någon annans oansvar.

Gravatar
New
Katrinsäger...

Jag håller med dig, ingen vill ju förlora sina pengar. Å andra sidan går det inte att garantera någonting alls i den värld vi lever i - pengar kan förlora sitt värde från en dag till en annan och då sitter vi i skiten. Man kan bli lurad, rånad, eller göra en misstagen investering - det är så mycket som kan gå på tok, och ändå sitter vi inte och grämer oss över det i förtid. Lite risker måste man ta om man vill bli ekonomiskt oberoende eller till och med rik :)

Gravatar
New
Eliassäger...

Jag litar inte på folk - de lovar att betala tillbaka men gör det nästan aldrig. Därför är jag extra rädd för att investera i fonder el. dyl. Å andra sidan kan ju Lendify påstå att de aldrig har haft en kund som förlorat det pengar hen lovat ut, så det är ju i och för sig en tröst.

Gravatar
New
nöjd kundsäger...

Jag hakar på här - det ni säger låter ganska resonligt, men mitt motargument är: om det nu är så farligt, varför har banken fått en sådan väldig framgång? Det måste finnas något i detta med P2P lån, Annars skulle trenden dött ut för länge sedan....

Gravatar
New
Krösussäger...

Ja, det är möjligt - men det är inte troligt. En låneförmedlare måste kunna erbjuda någon sorts säkerhet om de ska få saker och ting att gå ihop, och därför har Lendify organiserat det så här. Om X ska ha ett privatlån för bilköp till exempel, behöver du inte punga ut hela summan - du kan välja att finansiera en liten del av den. Andra långivare kommer också fram med sina erbjudanden, och pengarna betalas inte ut förrän hela lånet finansierats. Går det då back, förlorar du inte alla dina pengar. Det finna även en sorts försäkringskassa som betalar tillbaka - om inte allt, så åtminsone en del av det du förlorat. Och de gör en extra noggrann kreditprövning på de som ansöker efter lån, för att undvika framtida problem.
Men hittills kan Lendify stolt säga att ingen av deras långivare har förlorat någonting på att förhandla hos dem.

Gravatar
New
Lillansäger...

Små risker säger du. Det är alltså möjligt att jag förlorar mina pengar om låntagaren inte betalar tillbaka?

Gravatar
New
Krösussäger...

Lendify är en utmärkt plattform även för dig som vill investera dina sparpengar och inte är rädd för att ta små risker. Du kan tjäna en slant genom räntan som låntagaren betalar, och du behöver inte bry dig så mycket om vad som pågår - det är Lendify som sköter det mesta. Det är förstås fortfarande ditt ansvar att bestämma till vem eller till vad du vill låna ut dina pengar - men ändå.

Gravatar
New
Anderssäger...

Ja, det är på samma sätt som med andra som förmedlar lån. Du gör en ansökan, sedan gör de kreditkoll på dig och ser om du är en lämplig låntagare - sedan får du ditt lån eller ej. Skillnaden är egentligen bara att pengarna som lånas ut tillhör privatpersoner i stället för kreditinstitut. Om du väl får lån brukar räntan vara mer fördelaktig än hos andra, men det är lite svårare att få lån. Jag fick inte när jag försökte.

Gravatar
New
Petra Ksäger...

Inte riktigt med på hur man lånar här, någon som testat?

Villkor för lån hos Lendify

 • Lägsta lån: 5000 kr
 • Högsta lån: 500000 kr
 • Lägsta ränta: 2.95%
 • Högsta ränta: 17%
 • Lägsta effektiva ränta: 2.99%
 • Högsta effektiva ränta: 0%
 • Startavgift lån: 0 kr
 • Aviavgift: 0 kr - 0 kr
 • Autogiro: 0 kr

Kontakt & fakta om Lendify

Fullständigt namn: Lendify AB
Adress: Östermalmstorg 1
Postnummer: 11442
Stad/ort: Stockholm
Telefon: 020 - 20 30 40
Fax:
Email: hello@lendify.se
www: https://lendify.se/
SWIFT/BIC:
Clearingnummer:
Organisationsnummer: 556968-1744

För dig med anmärkning

Läs mer om hur du kan låna trots betalningsanmärkning

Visa alla lån

Vill du se alla våra långivare? Besök vår lista på alla banker som lånar ut pengar!

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka gärna ett mail!

Välj lån - Hur mycket vill du låna?

Skriv en rad till oss!


Email: info@bästlån.se

www: https://bästlån.se