Vill du se alla banker? klicka här.

ICA Banken: Låna pengar & Bolån.

 • Betyg: 3 av 5 / Antal Röster: 188

ICA Banken erbjuder bolån. Se alla bolån här

Låna pengar från ICA Banken

Räkneexempel ICA Banken:

Låna 100 000 kr, 5 år, exempelräntan 5,55 % (effektiv ränta på 5,69 %), blir det totala beloppet att betala 114 106 kr, vilket motsvarar 1 901 kr/mån.

Väljer du att låna pengar hos ICA Banken får du förmånliga räntor och slipper onödiga avgifter på dina lån. Är det ett bolån du vill ansöka om kan du söka lån för upp till 90 procent av fastighetens värde. Du får preliminärt lånebesked på en gång om du ansöker via deras webbplats. Du kan däremot inte ansöka om lån till fritidshus eller lån som överstiger ett visst belopp via webben. På ICA Bankens hemsida kan du även göra boendekalkyler för att se vad ditt boende kan komma att kosta dig framöver beroende på hur mycket pengar du lånar.

Du kan låna pengar utan säkerhet hos ICA Banken, då kan du låna mellan 20 000 kronor och 350 000. Även när du ansöker om denna typ av lån får du ett preliminärt besked när du ansöker via hemsidan. Ju högre inkomst du har desto mer pengar erbjuds du att låna. Du kan även skaffa ett låneskydd om något oförutsägbart skulle inträffa.

Omdömmen samt frågor & svar om ICA Banken

Vad bör jag veta om ICA Banken?

ICA Banken erbjuder ett varierat utbud av banktjänster för privatpersoner, allt från lån till försäkringar. ICA Banken startade sin verksamhet 2001. Den anges ha över 800 000 kunder varav cirka 450 medarbetare och ingår i ICA Gruppen. ICA Banken har sitt säte i Stockholm.

Vad är ICA Bankens affärsidé?

ICA Bankens affärsidé är att göra det enkelt för privata kunder att låna pengar oavsett vad man har för lån syfte. Det tas en kreditupplysning på varje kund hos ICA Banken. Om du blir beviljat ett lån hos ICA Banken beror på ett flertal faktorer däribland även om du har en betalningsanmärkning/anmärkning.

Vad har ICA Banken för lån?

ICA Banken delar sina lån på två huvuddelar, nämligen privatlån och bolån. Som privatlån kan du sedan specificera ditt lån inom någon av följande kategorier:

 • Blancolån
 • Billån
 • Båtlån
 • Samla lån
 • Låneskydd

Vad har ICA Banken för skillnad på lån?

Bolånet har ingen speciell fördelning till skillnad från privatlånet.

Hur fungerar låneskyddet hos ICA Banken?

Låneskyddet hos ICA Banken aktiveras när låntagaren inte längre kan betala sitt banklån. Skyddet gäller för de tre olika situationerna:

 • Om du som låntagare blir ofrivilligt arbetslös från ditt heltidsarbete
 • Om du som låntagare drabbas av hel arbetsoförmåga på ditt arbete pga en sjukdom eller ett olycksfall
 • Vid dödsfall av dig som låntagare

Finns det olika låneskydd hos ICA Banken?

ICA Banken finns det två sorters låneskydd för privatlån/blancolån.

Vad är Låneskydd Plus?

Låneskydd Plus är det mest omfattande skyddet. Det innehåller ett försäkringsskydd för alla tre ovan nämnda punkter. Låneskydd finns också som variant men det gäller endast om den försäkrade skulle avlida.

Kommentera & lämna omdöme

* Måste anges
1000

Kommentarer (3)

Gravatar
New
Eriksäger...

Japp - ICA har både MasterCard och Maestro som kostar väldigt lite i månadsavgift och för ungdomar och studenter är det gratis. Som alla andra MasterCard-kort fungerar det hela världen över, så det är ju inget speciellt med det i det avseendet. Angående Johans kommentar härnere så vet jag inte vad jag ska tänka - ska man nedvärdera banker genom sådana kommentarer måste man ju vara lite mer specifik, tycker jag.

Gravatar
New
Gabrielsäger...

Ica verkar ha ett utlandskort som funkar nästan var som helst och som inte tar någon uttagningsavgift alls. För mig som ständigt är på resande fot låter det som ett utmärkt alternativ. Men jag blir förstås avskräckt av kommentarer som din Johan. Exakt vad var det du inte gillade hos dem?

Gravatar
New
Marksäger...

Jag har för mig att jag har sett deras kort på tio-i-toppslistan någonstans. Ett bra rykte har de i alla fall lyckats skapa åt sig själva. Jag skulle inte dra mig för att pröva på kortet om jag också hade möjlighet att fara land och rike kring.

Gravatar
New
Johan Näsströmsäger...

Sämsta banken jag har haft att göra med någonsin. Rekommenderas ej.

Gravatar
Regular
Jennysäger...

De "dolda" avgifterna som mångla klagar på är inte alls dolda - du behöver bara vara specifik i ditt sökande och läsa igenom villkoren noggrant. Om det var dessa som orsakade din dåliga erfarenhet kanske du råkat ut för någon som inte visste vad de gjorde.

Gravatar
Regular
Elisabetsäger...

Det är ju alltid en möjlighet... man måste ju ändå alltid ta ansvar själv för besluten man fattar, och vilket företag som helst kan råka ut för en megatabb från någon av deras medarbetare...

Gravatar
Regular
Gästsäger...

Har varit kund hos dem i alla tider. Inga negativa kommentarer...även om de kanske inte är världens bästa bank.

Villkor för lån hos ICA Banken

 • Lägsta lån: 20000 kr
 • Högsta lån: 350000 kr
 • Lägsta ränta: 3.84%
 • Högsta ränta: 11.95%
 • Lägsta effektiva ränta: 3.76%
 • Högsta effektiva ränta: 11.52%
 • Startavgift lån: 0 kr
 • Aviavgift: 19 kr - 39 kr
 • Autogiro: 0 kr

Kontakt & fakta om ICA Banken

Fullständigt namn: ICA Banken AB
Adress: Svetsarvägen 16
Postnummer: 17141
Stad/ort: SOLNA
Telefon: 08-56150000
Fax:
Email: icabanken@ica.se
www: http://www.icabanken.se/
SWIFT/BIC: IBCASES1
Clearingnummer: 9270-9279
Organisationsnummer: 516401-0190

Bolån från ICA Banken

Bolån Bindningstid Listräntor Gensomsnittsräntor Skillnad
3 mån 4.17 % 1.28 % 2.89 %
1 år 4.71 % 1.51 % 3.2 %
2 år 4.84 % Saknas Okänd
3 år 4.82 % 1.61 % 3.21 %
4 år 4.77 % Saknas Okänd
5 år 4.82 % 1.85 % 2.97 %
7 år 4.82 % Saknas Okänd
10 år 4.88 % Saknas Okänd

Fler Bolån

Bolån ICA Banken

Om du ska ta ett bolån i ICA Banken behöver du ha en kontantinsats på minst 15 procent av bostadens pris. Det betyder att om en bostad kostar 1 miljon kronor, behöver du 150 000 kronor i kontantinsats eller egna medel. Visserligen går det att låna dessa 15 % också, men ICA Banken rekommenderar att du har sparat ihop dessa pengar själv. En annan möjlighet är att ta pengarna från en eventuell vinst efter att du sålt en tidigare bostad. Har du redan ett bolån går det bra att byta bolånet till ICA Banken.

En annan rekommendation är att även skaffa sig ett lånelöfte innan du tar ditt bolån, något som
ICA Banken gärna gör för sina kunder. Likt de flesta andra aktörer på marknaden försöker även ICA Banken erbjuda bästa möjliga ränta på sina bolån. Gör gärna en jämförelse av de befintliga bolånen innan du bestämmer dig för vem du ska låna av.

För dig med anmärkning

Läs mer om hur du kan låna trots betalningsanmärkning

Visa alla lån

Vill du se alla våra långivare? Besök vår lista på alla banker som lånar ut pengar!

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka gärna ett mail!

Välj lån - Hur mycket vill du låna?

Skriv en rad till oss!


Email: info@bästlån.se

www: https://bästlån.se