Vill du se alla banker? klicka här.

Frogtail: Låna pengar & Lån.

 • Betyg: 5 av 5 / Antal Röster: 9
Låna pengar från Frogtail

Räkneexempel Frogtail:

Låna 25000 i 3 år, årsränta 19,5%, kostnad per månad 947 kr. Uppläggningsavgift (350 kr) och fakturaavgift på 15 kr per utskickad låneavi. Effektiv ränta: 23,99%. Totalt: 34 092 kr.

Frogtail erbjuder sina kunder både ett så kallat Mikrolån och ett Folklån. Med deras Mikrolån kan du låna från 1000 till 5000 kronor. Det är ett lån för dig som behöver låna lite pengar under en kortare period. Lånet kan du ta även om du har svårt att få lån hos en vanlig bank. Du ska vara över 20 år, inte ha några betalningsanmärkningar, en inkomst över 20 000 per år och ett telefonnummer. Du ansöker via telefon eller Internet. Räntan är relativt hög på lånet.

Med deras Folklån kan du låna en större summa pengar. Kravet för att få låna är då att du tjänar minst 120 000 kronor per år. Med Folklånet kan du låna 10 000, 15 000, 20 000 eller 25 000 kronor. Du betalar tillbaka lånet på max tre år. Du ansöker enkelt om att låna pengar på deras hemsida.

Omdömmen samt frågor & svar om Frogtail

Hur fungerar Frogtail?

Frogtail ägs av det norska Folkefinsans AB. Frogtails signatur är att de erbjuder privatlån på större belopp i form av snabblån, det vill säga att du får in pengarna samma dag. De tar inga avgifter utöver räntan, vilket gör Frogtail billigare än sina konkurrenter på marknaden. De tar heller inte kreditupplysning via UC. En fördel är att de beviljar lån även om man har betalningsanmärkning.

Hur mycket går att låna och hur lång är återbetalningstiden?

Man får låna mellan 20 000 kr - 40 000 och får en återbetalningstid på 1-5 år. Vid ansökan görs en individuell bedömning. Man kan till exempel beviljas ett lägre belopp än det man önskat beroende på hur ens ekonomi ser ut. Man får se hur mycket som ska bör betalas varje månad innan man godkänner lånet. Ansökningen är kostnadsfri.

Vad krävs för att låna från Frogtail?

 • Man bör vara minst 18 år gammal
 • Ha en taxerad inkomst (ingen bestämd siffra eftersom bedömningen görs individuellt)
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha Trustly
 • Får inte ha skulder hos Kronofogden

När får man pengarna och hur betalar man tillbaka?

Eftersom detta är ett slags snabblån går det snabbt. Beviljas lånet innan kl. 13:15 en vardag, överförs pengarna direkt till bankkonto mellan kl. 15:00 - 17:00 samma dag. Skulle lånet beviljas efter 13:00 överförs pengarna dagen efter. Man kan ansöka när som helst på dygnet, men behandling sker endast under bestämda öppettider. Utbetalning sker ej under helgdagar. Återbetalningen sker via autogiro varje månad och man bestämmer själv hur lång återbetalningstid man vill ha.

Kommentera & lämna omdöme

* Måste anges
1000

Kommentarer (7)

Gravatar
New
Sannasäger...

Alltså jag måste få säga att det jag tycker är bäst och värst hos Frogtail är just att räntan inte beror på generella tabeller. De räknar ut den enligt dina egna omständigheter.

Gravatar
New
Ninnisäger...

Intressant – varför bäst och värst?

Gravatar
New
Anderssäger...

Jo, har du riktigt bra förutsättningar kan du få ett lockande erbjudande som gynnar dig. Men har du det illa ställt kan de försöka säkra sina intressen genom att låta dig betala extra. Och det är ju inte precis vad man vill när man har det svårt och blir tvungen att ta lån för att försöka komma på fötter igen.

Gravatar
New
Johansäger...

Tja – det beror väl på om man hamnat i den sitsen på grund av slarv – men har man råkat illa ut trots alla ansträngningarna borde det väl vara annorlunda?

Gravatar
New
Samirsäger...

Det är just det som är så orättvist. Det tas inte med i räkningen.

Gravatar
New
Mariasäger...

Kan jag låna till en resa hos Frogtail?

Gravatar
Regular
Krösus Sorksäger...

Ja, du kan låna i princip till vad som helst. Frogtail erbjuder privatlån, dvs attt du inte behöver ange vad du tänker använda pengarna till. Med tanke på att räntan är relativt hög kan det dock vara bra att hålla dig till lån av pengar du verkligen behöver, och inte låna till nöjen. Det brukar skapa problem i längden.

Gravatar
New
Dianasäger...

Tack för rådet! Det ska jag försöka komma ihåg till nästa gång. Men för närvarande har vi planerat lånet väl och kommer att klara av det fint tror jag.

Gravatar
Regular
Krösus Sorksäger...

Alls ingen orsak. Har ni planerat det ordentligt borde det gå bra. Det är just i budgeteringen där många går bet och därför brukar jag ge det rådet per automatik varje gång någon frågar.

Gravatar
New
Tabitasäger...

Det är mog lika bra det :)

Gravatar
Regular
Lassesäger...

Visst. Det låter ganska smart. Kom bara ihåg att du inte bör ansöka om summor som överstiger din årsinkomst med 90 % - då blir svaret rakt nej och du står kvar där utan lån och med ett par extra kreditupplysningar till ditt namn.

Gravatar
New
Feliciasäger...

Frogtails kundtjänst är ju i topp. Ibland kan det gå fel, det händer ju alla, men de tar alltid ansvar för sitt och gör sitt bästa för att kunden ska vara nöjd, vilket i min åsikt är hur bra som helst och får mig att vilja lita på dem. Det är min erfarenhet i alla fall.

Gravatar
New
Jenssäger...

Frogtails ränta är personlig och baserad på din personlig ekonomi. Därför kan den ändras mellan lånetillfällen - du kanske kan prova att ansöka igen när det gått en tid.

Gravatar
New
Tainasäger...

Ja, det gick väldigt snabbt och så men räntan var ju skyhög...

Gravatar
Regular
Jennysäger...

Jag hakar på diskussionen här. Frogtail hör ju till det som förr var Folkia, och allt man hört om dem har ju varit bra. Det är kanske lätt att dra slutsatsen att eftersom det är samma grupp så borde det gå lika bra nu som då. Långivaren är ju populär också därför att man kan låna utan uc och trots anmärkning, men det garanterar ju ingenting. Så jag inväntar med spänning notifieringen om svar på Saaras fråga.

Gravatar
New
Saarasäger...

Hej
Det står på Frogtails hemsida att det går bra att ansöka trots betalningsanmärkningar. Nu förstår jag att det inte alls är någon garanti på att man faktiskt blir beviljad lånet, men jag skulle bara vilja veta om någon annan har prövat på. Hur gick det i så fall? Fick du pengarna?

Gravatar
New
Katrinsäger...

Det brukar vara långivares policy att erbjuda lån trots betalningsanmärkningar och marknadsföra detta med catchphrasen: "vi drar inte upp gamla synder utan fokuserar på din nuvarande situation" bla bla. Du kommer inte att bli beviljad ett lån om du inte ser ut att kunna klara avbetalningen, vad de än påstår i sin reklam. Och det är ju bara bra.

Gravatar
New
Annasäger...

Det är faktiskt lag på det - långivare får inte låna till den som inte kan betala....

Villkor för lån hos Frogtail

 • Lägsta lån: 10000 kr
 • Högsta lån: 25000 kr
 • Lägsta ränta: 26%
 • Högsta ränta: 26%
 • Lägsta effektiva ränta: 0%
 • Högsta effektiva ränta: 0%
 • Startavgift lån: 500 kr
 • Aviavgift: 0 kr - 15 kr
 • Autogiro: 0 kr

Kontakt & fakta om Frogtail

Fullständigt namn: Folkia AS Norge, Filial Sverig
Adress: Medborgarplatsen 3
Postnummer: 11826
Stad/ort: STOCKHOLM
Telefon: 08-58858100
Fax:
Email: kundtjanst@folkia.se
www: http://www.folkia.se/
SWIFT/BIC:
Clearingnummer:
Organisationsnummer: 516404-7044

För dig med anmärkning

Läs mer om hur du kan låna trots betalningsanmärkning

Visa alla lån

Vill du se alla våra långivare? Besök vår lista på alla banker som lånar ut pengar!

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka gärna ett mail!

Välj lån - Hur mycket vill du låna?

Skriv en rad till oss!


Email: info@bästlån.se

www: https://bästlån.se