Vill du se alla banker? klicka här

Varför ska jag låna pengar online?

2016-04-06

Traditionellt sett har vi lärt oss att man går till banken för att låna pengar. Det är de som sitter på de stora summorna, och det är dem man sen står i skuld till, tills lånet är återbetalt. Detta har naturligtvis lett till att bankmän (och kvinnor) har haft sådan hög status förr i tiden. Man hade respekt för de som hanterade pengar och bestämde andra människors öde genom att bevilja eller avslå banklån. Som tur är, så har detta förändrats, och i samband med att internet slog igenom så stort för mer än 20 år sen, dök det också upp andra låneinstitut på nätet. Nu för tiden kan man låna pengar av massor av olika företag på nätet. Det finns dock en del oseriösa leverantörer, så man bör göra noggrann research, innan man tar emot ett lån. Men ansökningsprocessen tar mindre tid än hos en vanlig bank, man får lånebeskedet fortare och man har dessutom ett större antal låneinstitut att välja på, än bara de fysiska banker som finns på platsen där man bor.

Enklare research

För det första, så är själva förarbetet så mycket enklare online än i en fysisk bank. När du funderar på att låna pengar, oavsett om det handlar om en liten summa eller en större, så är det väldigt viktigt att göra research först. Fördelen med att sitta hemma och studera villkor, summor och avbetalningsplaner är, att du kan ta en paus när du känner för det och sen återkomma när energin har återvänt. Du behöver inte oroa dig för att glömma hälften av alla dina frågor, när du har möte med en rådgivare på banken. Du bör kolla upp vilka lån som finns, olika banker erbjuder olika sorters lån.

Dock är det så att många banker har stor möjlighet att anpassa sina villkor efter lånetagaren, så att den allmänna informationen, som du läser på bankens hemsida, kanske inte är huggen i sten. Det betyder, att du kanske inte kan få ett slutgiltigt besked, förrän du kontaktat banken personligen och hört dig för om vad de kan göra för dig. Den här processen försvåras, naturligtvis, om du måste springa hela staden runt och hänga på olika bankkontor. Om du istället väljer att låna pengar online, kan du sitta hemma och läsa på, maila de som verkar intressantast och sen hitta rätt låneinstitut, efter att du fått svar på dina frågor.

Snabbare ansökningsprocess online

En av de största fördelarna med att låna pengar på nätet är, att själva ansökningsprocessen är så mycket smidigare. Istället för att boka in ett möte på din bank, eller flera olika banker, om du vill höra dig för ordentligt, så sitter du hemma framför datorn. Du kan själv bestämma, när du har tid och energi att ge dig på att fylla in en låneansökan, och slipper anpassa din arbetsdag eller fritid efter bankens öppettider. Dessutom, har de flesta banker särskilda tider då de tar emot människor, som är intresserade av att låna pengar, och dessa tider kanske varken passar dig eller din arbetsplats särskilt bra.

När du lånar pengar på internet, fyller du först i hur mycket pengar du vill låna och hur lång tid du behöver för att betala tillbaks. Det är även så låneinstutet beräknar ränta och avgifter. Sen anger du dina detaljer, och det är inte ens särskilt mycket information de vill ha. Oftast så efterfrågas bara ditt namn, ditt personnummer, ett mobilnummer eller mailadress och bankkontot där du vill att lånepengarna ska sättas in. Detta sker i ett formulär online. Sen skickar du in det, också elektroniskt, och hoppas på det bästa.

Som tur är, så tar det inte särskilt lång tid att få svar på låneförfrågningen. Det som kan vara bra att komma ihåg, är dock att det oftast bara går att få pengarna utbetalda under kontorstid.

Större utbud av banker

Slutligen, så har ett lån online fördelen att du har så många fler banker och låneinstitut att välja på. Istället för att vara begränsad till de banker som har kontor i din stad eller i grannstaden, kan du undersöka en uppsjö av olika leverantörer på nätet. Det är nämligen inte bara storbankerna som erbjuder lån, utan även mindre banker utan fysiska kontor, samt långivare som bara sysslar med lån.

Dessutom, finns det ett flertal seriösa sidor på nätet, som har jämfört olika lån och låneinstitut åt dig. De listar villkor, avgifter, räntesatser och tillgängliga lånebelopp, så att du ska slippa göra det.

För dig med anmärkning

Läs mer om hur du kan låna trots betalningsanmärkning

Visa alla lån

Vill du se alla våra långivare? Besök vår lista på alla banker som lånar ut pengar!

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka gärna ett mail!

Skriv en rad till oss!


Email: info@bästlån.se

www: https://bästlån.se