Vill du se alla banker? klicka här

Vad är ett Smslån?

2011-08-26

Ett smslån är en typ av mikro- eller snabblån . Detta innebär att du som låntagare lånar ett mindre belopp mellan 1000 och 5000 kr via din mobiltelefon. Det var så smslånet fick sitt namn, men idag är det betydligt vanligare att ansökan sker genom en ansökan via långivarens webbplats.

Ursprungligen skickade låntagaren ett sms-meddelande från sin mobiltelefon till en långivare av smslån. Redan efter några minuter fick långivaren svar från långivaren som bekräftade ansökan om ett smslån. Kort därefter fick långivaren svar om lånet beviljats eller ej, om smslånet beviljats överförs pengarna snabbt till låntagarens konto.

Numera sker ansökan för smslån normalt sett via långivarens webbplats.

Vad innebär det att ansöka om smslån?

Det är tydligt att det är väldigt dyrt att ta ett sms-lån och att pengarna inklusive ränta ska betalas tillbaka inom 30-45 dagar. Nedan ger vi exempel på ungefärliga verkliga kostnader för att ta de mest populära smslånen, 500 kr, 1000 kr, 2000 kr, 3000 kr eller 5000 kr. Vad är ett sms-lån?

Vem får låna?

För att få ta ett sms lån måste du normat sett ha:

*Vissa långivare av smslån accepterar dock ansökningar från personer med betalningsanmärkningar.

Vad kostar det att ta ett smslån?

Flera långivare erbjuder räntefria smslån till nya kunder. Det råder ingen tvekan att du som låntagare ska utnyttja detta. Du kan även utnyttja detta hos flera olika långivare samtidigt och på så vis undvika kostnaden för räntor på dina smslån. Du kan med andra ord ta ett smslån gratis, förutom ansökningsavgiften för smslånet som normalt sett är mellan 20-60 kr.

Om du redan tagit ett smslån bör du räkna med en ungefärlig kostnad enligt listan nedan: (exkl. ansökningsavgift samt ev. uppläggningsavgift)

Jag har tagit ett smslån, kan jag ångra mig?

Ja, från och med den första januari 2011 finns en lag som innebär att du har 14 dagar på dig att ångra dig och därmed annullera ditt smslån. Du måste dock betala tillbaka pengarna samt eventuell ränta för de dagarna som gått av låneperioden.

För dig med anmärkning

Läs mer om hur du kan låna trots betalningsanmärkning

Visa alla lån

Vill du se alla våra långivare? Besök vår lista på alla banker som lånar ut pengar!

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka gärna ett mail!

Skriv en rad till oss!


Email: info@bästlån.se

www: https://bästlån.se