Vill du se alla banker? klicka här

Vad är en betalningsanmärkning

2014-10-04

En betalningsanmärkning är en prick på din kreditvärdighet som har registrerats i ett register hos t e x Upplysningscentralen AB (UC).

Om du har betalt en räkning försent, så att den hamnar hos kronofogden, så blir det en betalningsanmärkning. Pricken finns kvar i tre år efter att den har uppkommit, och oavsett om den är betald eller inte så belastas din betalningsförmåga och försämrar möjligheten till framtida lån. En enkel sak som att köpa mobiltelefon eller att handla något på faktura är då inte längre möjligt, eftersom din kreditvärdighet bedöms som låg. Alla långivare måste enligt svensk lag begära en kreditupplysning innan ett lån kan beviljas, och en traditionell bank ger avslag om man har en prick.

Men det finns några alternativa banker och långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar. Dessa lån är dyrare och man kräver ofta en säkerhet såsom en bostad, egendom eller bil. Det bästa är naturligtvis att aldrig låta det så långt att det blir en anmärkning. Om du har svårt att betala en räkning, är det viktigt att ringa och be om anstånd eller att göra upp om en avbetalningsplan. Betalar du en skuld direkt till fordringsägaren, ska du meddela inkassoföretaget (om den har hunnit gå dit) så att den inte går vidare till kronofogden.

För dig med anmärkning

Läs mer om hur du kan låna trots betalningsanmärkning

Visa alla lån

Vill du se alla våra långivare? Besök vår lista på alla banker som lånar ut pengar!

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka gärna ett mail!

Skriv en rad till oss!


Email: info@bästlån.se

www: https://bästlån.se