Vill du se alla banker? klicka här

Privatlån för bolån: Så ska du tänka

2017-09-08

Ett bolån är ett lån med säkerhet som du kan teckna för att betala upp till 85 % av kostnaden av ditt nya boende. De resterande 15 % måste du kunna finansiera själv, genom flitigt sparande, arvegods eller försäljning av ett annat boende. Men det är få som är i stånd att skrapa ihop till kontantinsatsen på egen hand – och hör du till majoriteten kanske du funderar på hur du ska kunna få ihop tillräckligt mycket pengar när tiden kommer att teckna bolån.

En lösning som många tilltagit är att ta ut ett privatlån för bolånet. Du tecknar ett extra lån utan säkerhet på en summa som motsvarar kontantinsatsen, och betalar av det lite i sänder tillsammans med bolånet. För att detta ska funka krävs det dock noggrann planering: du måste veta exakt hur mycket du har råd med redan innan du skickar in din ansökan. Felräkningar när det gäller ränta till exempel kan resultera i otrevliga överraskningar och långvariga problem. Ta följande detaljer i akt när du räknar:


Privatlån innebär i och för sig en större risk för långivaren – därför är räntan högre och löptiden kortare än på ett vanligt bolån. Det är alltid billigare att spara ihop till kontantinsatsen, men om du försummat detta eller av någon anledning är i brådskande behov av att hitta någonstans att bo, kan privatlånet vara den enklaste utvägen. Och bor du just nu i en väldigt dyr uthyrd lägenhet, kan det i längden till och med vara billigare att köpa egen bostad.

För dig med anmärkning

Läs mer om hur du kan låna trots betalningsanmärkning

Visa alla lån

Vill du se alla våra långivare? Besök vår lista på alla banker som lånar ut pengar!

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka gärna ett mail!

Skriv en rad till oss!


Email: info@bästlån.se

www: https://bästlån.se