Vill du se alla banker? klicka här

Pantlån - Låna med pant som säkerhet

2018-06-09

Ett lån hos en pantbank startar alltid med en pantsättning av ett värdefullt föremål. Kunden tar med sig föremålet och låter pantbanken göra en kostnadsfri värdering på det. I nuläget går det även att utföra värderingen digitalt och få en bedömning via e-post.

Pantbankerna tar emot allt från smycken till musikinstrument och pantsätter dem. Värdesättningen fungerar som grund för lånebeloppet då det oftast brukar ligga på ett par hundralappar men kan även nå upp till flera tusen kronor. Amorteringen varierar men vanligtvis brukar det handla om ett par månader. Räntorna är fasta och de bestäms efter hur stort belopp du lånar. Vissa pantbanker tar även hänsyn till var du är bosatt i Sverige.

En av fördelarna med att låna från pantbank är att du kan ta pantlån även om du har en anmärkning och trots ett existerande skuldsaldo hos Kronofogden. Pantbankerna tar aldrig kreditupplysningar på sina kunder vilket påverkar positivt deras kreditvärdighet. Kunden bestämmer själv när eller om han vill återbetala lånet.

Vem kan låna pengar från pantbank?

Pantbanker har endast tre krav för att godkänna ett lån:

Vad betyder pantlån?

Pantlån skiljer sig från bank eller smslån då det utbetalas endast ifall du pantsätter ett värdefullt föremål hos pantbanken. Pantbanken förvarar föremålet en viss tid och det är kunden som bestämmer när och ifall han eller hon ska betala tillbaka lånet och lösa ut sitt föremål eller låta pantbanken sälja det.

Att låna från en pantbank sker snabbt och en av fördelarna är att du kan få ett pantlån även om du har en anmärkning eller trots ett skuldsaldo hos Kronofogden. Pantbankerna tar aldrig någon kreditupplysning på dig och de intresserar sig inte ifall du har en fast månatlig inkomst eller inte.

Lån hos pantbank – hur fungerar det?

Som det nämndes i föregående stycke börjar låneprocessen i pantbanken genom att kunden lämnar in ett föremål. För att bestämma hur mycket pengar du kan låna genomför pantbanken en oftast kostnadsfri värdering av föremålet du tänker pantsätta. Värderingen fungerar som grund till lånebeloppet då det kan variera mellan ett par hundralappar till flera tusen. Avbetalningstiderna varierar också då den vanligaste brukar ligga på ett par månader.

Räntorna är fasta och i vissa pantbanker bestäms de av lånestorleken medan andra även tar hänsyn till var i Sverige du är bosatt för att fastställa räntenivån.

För dig med anmärkning

Läs mer om hur du kan låna trots betalningsanmärkning

Visa alla lån

Vill du se alla våra långivare? Besök vår lista på alla banker som lånar ut pengar!

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka gärna ett mail!

Skriv en rad till oss!


Email: info@bästlån.se

www: https://bästlån.se