Vill du se alla banker? klicka här

Omstartslån

2018-02-16

Ett omstartslån är en smart strategi för att hjälpa dig att ta dig ur en trasslig ekonomisk situation. Du som kanske har samlat på dig en massa smålån i all hast och därför har det svårt att betala räkningarna i tid varje månad kanske undrar hur du kan göra för att klara dig ut ur denna situation och slippa skuldfällan. Svaret är att samla dina lån. Eftersom räntan på smålån är ganska hög, kan 4 eller 5 av dessa bli en tung börda varje månad – därför är det bättre om du tar ett enda stort lån och använder det för att lösa alla dina befintliga skulder. Det är det som är principen bakom omstartslånet, och därför kallas det även samlingslån. Meningen är att du ska kunna få det lättare att hålla reda på räkningarna varje månad, samt sänka dina räntekostnader.

Hur får jag ett omstartslån?

För att bli beviljad ett omstartslån måste du självklart uppfylla de grundkrav som banken du tänker ansöka hos har ställt. Utöver detta kan det vara en bra idé att kontrollera din kreditvärdighet först och försöka förbättra denna genom att till exempel säga upp krediter som du inte använder. Du kan även ta hjälp av någon annan – det är större sannolikhet att ett omstartslån beviljas när ni är två som ansöker.

Ett av de vanligaste kraven för ett omstartlån är att du eller någon nära anhörig har en bostad som du kan använda som säkerhet. Omstartslån med säkerhet är ett sätt för banken att minska den risk det innebär att låta dig låna pengarna. Omstartslån utan bostad fungerar så här: du kan välja att ta ett större lån och använda en del av pengarna för att finansiera din nya bostad. Du kan även endast följa principen bakom systemet och lösa dina lån med ett större privatlån, som kommer att fungera som ett omstartslån utan säkerhet. Räntan kommer att bli lite dyrare, men fördelarna förblir samma: du minskar kostnaden samt underlättar de månatliga förhandlingarna.

För dig med anmärkning

Läs mer om hur du kan låna trots betalningsanmärkning

Visa alla lån

Vill du se alla våra långivare? Besök vår lista på alla banker som lånar ut pengar!

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka gärna ett mail!

Skriv en rad till oss!


Email: info@bästlån.se

www: https://bästlån.se