Vill du se alla banker? klicka här

Låna till kontantinsats

2017-09-06

Familjen har utökats, och det är dags att flytta ifrån den lilla lägenheten till ett "riktigt" hus. Du får veta att bolånet endast täcker 85 % av drömhusets totala kostnad, och du måste finansiera de resterande 15 % själv. Men du har bara på sistone börjat få ordning på din ekonomi – det kommer att ta dig flera år att spara ihop till kontantinsatsen. Finns det inte något bättre alternativ?

Sanningen är att det inte är alla som har ekonomiska förutsättningar att spara ihop summan, så därför kan det ibland behövas ett extra lån. Eftersom du inte kan ha bostaden som säkerhet till lånet kan du då behöva ta ett privatlån, som i längden blir dyrare. Eftersom det innebär en större risk att låna ut pengar utan säkerhet, är räntan alltid högre och återbetalningstiden kortare på privatlån än på bolån. Trots detta är det en praktisk lösning för dig som längtar hem och just nu kanske inte har råd att spara ihop pengarna.

Du kan räkna ut ungefär hur mycket du har råd att låna genom att göra en månatlig budget och räkna in kostnaden av bolånet samt privatlånets totala månadskostnad (glöm inte ränta och avgifter!). Se till att du har en tillräckligt bred marginal, så att din ekonomi klarar av oförutsedda händelser som till exempel en ränteuppgång.

Kom ihåg att kontantinsatsen är ett sätt på vilket långivaren kan få en känsla av dig som låntagare och garantera att du faktiskt är i stånd till att betala tillbaka ditt lån. Ansök därför inte om lånet förrän du uppfyller grundkraven: du ska ha en stadig inkomst och vara fri från betalningsanmärkningar.

För dig med anmärkning

Läs mer om hur du kan låna trots betalningsanmärkning

Visa alla lån

Vill du se alla våra långivare? Besök vår lista på alla banker som lånar ut pengar!

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka gärna ett mail!

Skriv en rad till oss!


Email: info@bästlån.se

www: https://bästlån.se