Vill du se alla banker? klicka här

Hur får jag en Kontantinsats för bolån?

2017-09-07

Om du inte har vunnit på lotto eller råkar vara arvinge till en förmögenhet är det mycket troligt att du kommer att behöva teckna ett bolån när det blir dags för dig att skaffa ett hem åt dig och din familj. Du får då lov att låna upp till 85 % av bostadens slutpris – de resterande 15 % måste du spara ihop till själv, och det är den summan som kallas för kontantinsats. Kostar ditt drömhem till exempel 1 000 000 SEK, måste du vara i stånd att betala 150 000 SEK ur egen sparkassa. Hur ska du då kunna få ihop den summan?

Börja spara till din kontantinsats

För att få ihop pengarna som ska skaffa dig ditt drömhus, är det en bra idé att börja spara så snart som möjligt. Ett tips för att lyckas med detta är att starta ett sparkonto där du lägger undan en viss summa varje månad. Bestäm hur snart du vill kunna finansiera ditt nya boende och räkna ut hur mycket du behöver spara varje månad för att nå detta mål. Välj helst ett sparkonto som erbjuder en bra ränta på dina pengar. Kom dock ihåg att inte lägga alla sparpengarna på huset! Se till att du har en buffert på åtminstone ett par månadslöner till hands ifall något oförutsett händer.

Andra sätt att skaffa pengar till kontantinsatsen

Du kan välja att finansiera kontantinsatsen med pengar du fått i arv eller som gåva, alternativt med vinsten från försäljning av bil eller annan bostad. Det kan hända att du måste redogöra för var du fått pengarna ifrån, så se till att ha gåvobrev eller säljkontrakt till hands. Du kan även fundera på att ta ut ett privatlån (ett större lån som inte har huset som säkerhet) – tänk dock på att det har högre ränta och kortare återbetalningstid än bolånet.

För dig med anmärkning

Läs mer om hur du kan låna trots betalningsanmärkning

Visa alla lån

Vill du se alla våra långivare? Besök vår lista på alla banker som lånar ut pengar!

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss? Skicka gärna ett mail!

Skriv en rad till oss!


Email: info@bästlån.se

www: https://bästlån.se